Koja je razlika u SSL brendovima?

Možda se pitate: „Da li je brend SSL-a zaista bitan?“ Na kraju krajeva, svaki SSL sertifikat nudi šifrovanje i autentifikaciju, zar ne? Svaki SSL sertifikat dolazi sa garancijom, zar ne? Svi SSL sertifikati će prikazivati iste osnovne pokazatelje pouzdanosti zavisno o vrsti validacije, zar ne? Tehnički gledano, svi SSL sertifikati nude slične standarde enkripcije i karakteristike, ali brendovi su izuzetno važni, posebno kada je u pitanju najprestižniji i najpoznatiji naziv u SSL industriji: Symantec.

Snaga brenda je ono što zaista izdvaja SSL sertifikate jedan od drugog. Razmislite o tome ovako: svi automobili voze, zar ne? Svi imaju felne, šasiju, motore i boje, zar ne? Pa zašto se ljudi odlučuju za jednu marku automobila umesto druge? Razlozi uključuju ugled, reputaciju, udobnost, spoljašnju percepciju i vrednost. Isto se može reći i za SSL – kupci biraju marku zbog globalne reputacije i prepoznatljivosti, udobnosti koju pruža znajući da je najkvalitetniji i da daje najbolje za svoju cenu.

Evo kratkog opisa kako pozicioniramo brendove koje nudimo:
Poređenje brendova

Symantec – najnagrađivaniji brend u SSL industriji. Symantec je zaista jedini brend koji nudi pravi ROI samo zbog svog imena – uglavnom zato što svi Symantec sertifikati dolaze sa Norton Secure Seal, najpoznatijim globalnim imenom u web sigurnosti. Studije su pokazale da web stranice koje prikazuju Norton Secure Seal doživljavaju veće stope konverzije jer su kupci u stanju da ih odmah identifikuju kao renomirano i sigurno poslovanje.
Symantec, koji je sada dostupan putem Broadcoma, i dalje nudi vrhunska tehnološka rešenja za enkripciju saobraćaja. TLS 1.3 je sada podržan sa istim kvalitetom svetske klase po kojem je Symantec dobio svoje ime. Ako se taj kvalitet poklapa sa cenom, mnogi su spremni da plate, s obzirom na sigurnost koju pruža.

GeoTrust – Ovaj brend potpada pod okrilje Symanteca i veoma je popularan i vrlo prepoznatljiv u celom svetu, posebno u Sjedinjenim Državama. Kao brend, GeoTrust je dobio visoke ocene od naših kupaca za svoj pojednostavljeni EV proces, mogućnost pokrivanja i www i ne-www domena sa istim sertifikatom, neograničenim licencama servera i privlačnim pečatima na sajtu.
Ako mislite da je Symantec previše skup, pogledajte sertifikate koje nudi GeoTrust. Za sve opcije su dostupne stručna podrška, 256-bitna enkripcija i garancija.

Thawte – Brend Thawte takođe spada pod kišobran Symantec-a i bio je prvi sertifikat (CA) koji je ponudio SSL-ove na međunarodnom nivou. Stoga je izuzetno priznat i popularan brend širom sveta. Zbog toga je ime Thawte postalo sinonim za iskustvo i pouzdanost.

Comodo – Ovo je brend koji sve više dobija na značaju kao lider u web sigurnosti. Kako se tržišni udeo Comodo-a širom sveta i dalje povećava, kupci sve više i više uče o tome kako su Comodo zaštićene lokacije sigurne za poslovanje. Comodo je i dalje najpoznatiji po tome što je pristupačnija alternativa sertifikatima brendova Symantec, zajedno sa kompletnijom ponudom SSL proizvoda.
Comodo SSL sertifikate kupio je Sectigo, a oni imaju rešenja za SSL sertifikate za gotovo bilo koga: od kućnih rešenja do preduzeća, od e-trgovine do preduzeća. Kompanija takođe nudi do 256-bitnu enkripciju i skoro svi pregledači ih podržavaju. Omogućavaju neograničene licence servera, stručnu telefonsku podršku i garancije počev od 500.000 USD.

RapidSSL – Brend RapidSSL takođe je u vlasništvu Symanteca. RapidSSL nudi samo dva sertifikata: osnovni DV RapidSSL i RapidSSL wildcard. Ovi sertifikati ne nude mnogo u vidu poverenja i SSL indikacije, ali izuzetno su jeftina, brza, laka i pristupačna rešenja, što ovu marku čini sve popularnijom.
RapidSSL je jedna od najjeftinijih opcija kada se radi o brendovima SSL sertifikata i koristi ga preko 400.000 web sajtova.