Google je izdao zvanično upozorenje – šifrovanje do 1. jula ili …

Ako pratite promene na polju web sajt bezbednosti, možda znate da je potez pregledača da upozori posetioce web stranica kojima se pristupa preko HTTP-a porukom “Nije sigurno” već neko vreme u radu. Ako ste kao većina organizacija i priprema za neizbežno je poslednja stavka na vašoj listi obaveza. Nažalost, pretvarajući se da nema vatre, ne znači da se na kraju nećete opeći.

Implementacija je postepena, a krajnji datum je nekoliko puta premešten, ali, prema objavi od 8. februara od strane Google-a, moraćete da imate SSL sertifikat za sve svoje web stranice – ne samo one sa zahtevima za prijavljivanje ili formama – u trenutku pokretanja verzije Chrome-a 68. Počevši od jula 2018. godine, Chrome će upozoravati posetioce koji pristupe bilo kojoj HTTP web stranici. Ono što je počelo kao podstrek na Google-u i Mozili da utiče samo na stranice sa nešifriranom lozinkom ili tekstualnim poljima postalo je obavezujuće bez izuzetka. Pretpostavljamo da ovo nije ono što želite da posetioci vašeg web sajta vide.

U Chrome-u 68, omnibox će prikazati Nije siguran za sve HTTP stranice

Zašto HTTPS?

HTTP protokol je služio dobro Internet korisnicima već dugi niz godina. Nažalost, s obzirom na današnji rast sajber kriminala na mreži, on ima jednu ključnu grešku – nije siguran. To znači da se podaci u tranzitu mogu pročitati ili izmeniti.

HTTPS je siguran i prikazuje posetiocu https:// na traci browsera koja označava da se primenjuje šifrovanje pri autentifikaciji servera i štiti prenos podataka. Dakle, lako je razumeti zašto web pretraživači to zahtevaju kao osnovni standard.

Osim šifrovanje, HTTPS takođe omogućava vam da iskoristi bolje performanse pomoću HTTP/2, do 5% podsticaja u rangiranju na pretraživačima, jednostavniju korisnički doživljaj i popularne mobilne opcije.

Kako da dobijem HTTPS?

SSL sertifikati omogućavaju HTTPS – što ranije instalirate za sve vaše web stranice, to bolje. Ali, zapamtite, sigurnost web sajta je više od šifriranja podataka. Osiguranje ko je na drugom kraju prenosa podataka podjednako je važan, ako ne i više, kako biste bili sigurni da imate odgovarajući nivo identifikacije identiteta. Izbor pravog SSL sertifikata može biti zbunjujući, ali ne mora biti. Ovde smo da vam pomognemo da izaberete najbolju i najjefiniju opciju do 1. jula 2018. godine pre isteka roka.

By |2018-03-20T17:21:53+00:00March 20th, 2018|Categories: Opšte SSL informacije|Tags: , , |0 Comments

About the Author:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.